20.11.12

Продават ни ОТРОВНА козметика!


Експерти ревнаха, че у нас пазарът е залят с много евтина и изключително некачествена козметика, която освен всичко била и отровна.

Най-често това били различни гримове, червила, сенки и бои за коса, внесени от Китай и Турция.

Експертите протестират, защото върху тази стока няма никакъв контрол от страна на съответните органи. Причината основно била в това, че продуктите влизали в България по пощата и практически нямало никаква възможност да се проконтролират от инспекциите ида им бъдат направени анализи в специализирани лаборатории.
Предупрежденията са, че контролът на властите е почти нулев, а такива продукти бъкат от химически вещества, които могат да бъдат изключително опасни за здравето на хората и съдържат вредни съставки, които са забранени за употреба в Европейския съюз!
Някои от тях са много токсични и могат да доведат до увреждане на половата система!
За съжаление нередовно внесените продукти са и с незнайни имена, поради което няма как да ви посочим марки, но ще ви обясним, кои продукти трябва да избягвате.
И така, на първо място избягвайте продукти от Китай и Турция!
Второ, не купувайте продукти:
-      които са прекалено евтини
-      без етикети за произход
-      без етикети с обозначаващи съдържанието на стоката
-      без посочен срок на годност
-      без превод на български език на съдържанието на продукта
-      най-добре ще бъде да поискате сертификата за разрешение и годност на продукта, който ще докаже, че той е проверен и одобрен от специализирана лаборатория


No comments:

Post a Comment

Тук е мястото за Вашите коментари и въпроси.