29.9.12

Игра с награда - паста за зъби с 43% Алое Вера и без флуор

Коментирайте статията за паста за зъби с 43% Алое Вера и без флуор в периода 01-05 октомври и един от всички вас гарантирано ще получи този продукт като подарък.

Наградата отива при zoi2011, честито!

Паста за зъби Алое Вера 

Почиства венците и зъбите. За свеж дъх.
Съдържа екстракт от ехинацея
Осигурява цялостно почистване, приложима за масаж на раздразнения, афти и джобове в устната кухина
Мийте зъбите си сутрин, на обяд и вечер с кръгови движения.

100 мл
20070
прочети повече за " Игра с награда - паста за зъби с 43% Алое Вера и без флуор"

23.9.12

Колко опасен е флуорът в пастата ни за зъби за ежедневна употреба?

Колко често си миете зъбите? Най-вероятно един или два пъти на ден. А колко често се замисляте за това какво има в пастата за зъби, която ползвате ден след ден, месец след месец? Също като повечето хора може би разчитате на препоръките на Асоциацията на стоматолозите, която постоянно чуваме да се споменава в рекламите. По-добре недейте…

Флуоридът е йон на флуора. Всички органични и неорганични съединения, съдържащи флуор – това са същите тези флуориди, за които ще говорим в тази статия. Флуорът е газ, който в природата съществува по-често във вид на съединения с други вещества, като например калциев флуорид и натриев флуорид. Флуоридът е природен елемент, който е част от състава на земната кора. Поради това е естествено, че една малка доза флуорид (много по-малко от 1 милионна част) се съдържа в природните води.

Растенията, естествено, абсорбират флуориди от земята и водата, като по този начин една малка част от него присъства във всичките ни храни и водата и се натрупва в тъканите на животните и растенията. Въпреки факта, че флуоридът е природен елемент, той е токсичен за хората много повече от оловото.

Инжекция с 2-5 грама натриев флуорид (стандартен компонент в пастата за зъби) е смъртоносна доза. Флуоридът в тубата паста за зъби среден размер е достатъчен да убие малко дете, ако използва цялото количество наведнъж.

Пастата за зъби с флуорид съдържа много по-висока концентрация от него в сравнение със съдържанието му в околната среда.
Първоначално са започнали да добавят флуорид към водата за пиене, тъй като се смятало, че е изключително полезен за здравето на зъбите и предотвратява възникването на кариес. А след това и в пастата за зъби. В някои страни, например САЩ, около 2/3 от всички природни води се обработват с флуорид.
Смята се, че флуоридът е токсичен за бактериите. Тези микроорганизми, както и всички останали форми на живот, също се хранят и като храна употребяват захарта (глюкоза, захароза, фруктоза, лактоза или хранителните нишестета). Отпадъците от жизнената дейност на бактериите, които могат да разтварят зъбния емайл, са същите тези киселини, които предизвикват кариес на зъбите – деминерализация.
Флуорът отравя бактериите, намалява способността им да преработват захарта. За съжаление обаче, флуоридът е толкова отровен, че при използването му се тровят не само бактериите, но също и другите клетки.

Флуорът може да доведе до сериозни здравословни проблеми, дори когато се използва в малки дози, които се съдържат в пастата за зъби или флуорираната вода. Един от най-сериозните е флуороза – хронична интоксикация с флуорид.
Има проведени повече от 30 изследвания на животни, които показват, че флуоридът е невротоксин, който понижава познавателните способности (език, реч, психологическа, умствена способност) и паметта. Има още много здравословни проблеми, свързани с флуорида, които носят ужасни имена. По-голямата част от тази шокираща информация е оповестена едва през последните 10 години, преди това е била строго засекретена.

Защо хората са започнали да добавят флуор в пастите за зъби и водата?

Както винаги, в тази история са замесени много пари и политика. Историята за създаването на мита за полезността на флуорида е описан в книгата “Флуорът – голяма заблуда”, публикувана от известния журналист и продуцент на Би Би Си Кристофър Брайсън, която е базирана на 10-годишно проучване на фактите и слухове по този въпрос. В тази книга Брайсън описва най-значимите личности и академични институции, които играят голяма роля в това флуоридите да се използват за профилактика на стоматологичните заболявания в САЩ и по целия свят.
Първата употреба на флуорирана вода е документирана в нацистките лагери на смъртта. Причините Гестапо да добавя содиев хлорид във водата са били стерилизиращия ефект и парализирането на мисловната дейност.

В 97% от страните от Западна Европа са отхвърлили флуорирането на водата поради известните рискове за здравето, а в Германия, Белгия и Люксембург то е класифицирано като насилствено лечение, което нарушава човешките права!

Страните, които са спрели, отхвърлили или забранили флуоризирането на водата: Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Холандия, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия, Швеция, Швейцария.

прочети повече за "Колко опасен е флуорът в пастата ни за зъби за ежедневна употреба?"

18.9.12

Игра с награда - течна натурална коластра без консерванти

Специално по всеобщо Ваше желание - поредната ни игра с уникално ценна награда - течна коластра Colostrum!


Коластрата се образува в първите часове след раждането на теленцето. Благодарение на това първо мляко на кравата то получава всички необходими хранителни вещества в първите си часове живот.

Наградата отива при Дани, честито!
Коментирайте статията за натурална течна коластра без консерванти Колострум в периода 18-25 септември и един от всички вас гарантирано ще получи този продукт като подарък.


Критерии за качество на Colostrum:


- Използва се само излишното мляко от първите 12 часа след раждането
- Получава се само от крави от Германия, Австрия и Швейцария
- Не съдържа консерванти

100% натурална течна коластра колострум
течна коластра Колострум (Colostrum)

100% чиста коластра

- Без мазнини и казеин
- Не е пастьоризирана:  висококачествен метод на студено производство
- Гарантирано без следи от  антибиотици



Препоръчителен прием: 8 мл дневно
Съдържание: 125 мл 100% течна коластра


Повече за полезните свойства на коластрата можете да прочете тук.
прочети повече за "Игра с награда - течна натурална коластра без консерванти"

9.9.12

Коластра - Сила от природата

Коластрата е майчиното мляко от първите часове след раждането. То се определя като уникална храна с предпазно действие.


Съставките на коластрата са своеобразна ваксина за теленцето, която му предава пълната имунна защита на майката. Гениално откритие на природата – с първото мляко (наречено коластра) теленцата получават след раждането си цялата необходима имунна защита, богата на имуноглобулини, аминокиселини и фактори на растежа. Това мляко е изключително богато на жизнено важни имуноглобулини, особено през първите 12 часа след раждането.

Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата: укрепва имунната система. Особено ефикасна при автоимунни заболявания, алергии, химиотерапии, предотвратява развитието на болести, които се дължат на инфекции – бактериални, вирусни, гъбични (стрептококи, стафилококи, салмонела, ешерихия коли, кандида), увеличава устойчивостта към инфекции, особено на дихателния апарат. Облекчава и съкращава протичането на грипни инфекции и всякакви възпаления, спомага за по-добър растеж на децата, повишава здравината на костите, помага при ревматизъм и артрит,помага за изграждане на здрави мускули, увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост, регулира метаболизма, ускорява зарастването на рани и изгаряния, помага при травми, подобрява еластичността и тургора на кожата и косата, намалява бръчките и освежава външния вид, регенерира нервната система и вътрешните органи. Особено помага при проблеми с простатата, подобрява емоционалния тонус и настроението, подпомага мозъчната функция – допринася за осилването на паметта, забавя стареенето, удължава живота и действа подмладяващо на целия организъм, намалява страничните действия на лекарства, подпомага образуването и възстановяването на ДНК и РНК, регулира нивата на кръвната захар, увеличава сексуалните функции, подпомага превенцията но и последствията на тежки болести като болестта на Алцхаймер, СПИН и др., има силно антиоксидантно действие

Какво прави коластрата толкова уникален продукт и как действа тя ?
  • Съдържа до 20 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Тя е безопасна дори и за хора, които не понасят млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални.
  • Съдържанието на широкоспектърни естествени имуностимулатори във висока концентрация (37) и 8 фактори на растежа е неповторимо. Те помагат на човешкото тяло да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.
Състав: 
  • Широкоспектърни антитела /IgG,IgA,IgM,IgE/ във висока концентрация. Те са “интелигентни” частици, които разпознават бактериите и вирусите, свързват се с тях и са предпоставка за тяхното унищожаване. В телата на всички бозайници, вкл. и човека, се съдържат 5 вида антитела. Всички те се съдържат в коластрата.
  • Фактори за регулиране на имунната система /цитокин, лактоферин, интерлеукин и др./ Подпомагат функционирането на имунната система:
    • Цитокини – подпомагат комуникацията между клетките, регулирането дейността на лимфната система, функционирането на Т-лимфоцитите и играят определяща роля за регулирането на реакциите при имунизация.
    • Лактоферин – отговаря за защита на лигавиците на дихателната, храносмилателна и пикочо-полова система и се съдържа в различни телесни течности и секрети /сълзи, бронхиален секрет, слюнка, жлъчка, панкреатичен сок, чревни секрети, полови секрети/.
    • Интерлеукин – за потушаване и възпрепятстване на инфекции.
    • Интерферони – с доказани антиканцерогенни свойства.
    • Полипептид Пролин PRP – аминокиселина, нужна за производството на колаген и хрущял. Стяга кожата и намалява образуването на бръчки, действа профилактично срещу инфаркти, инсулти, разширени вени, хемороиди, хернии и провисване на различни органи /стомах, бъбреци, матка и пр./ Пролинът е хормон на щитовидната жлеза – ключов орган, управляващ имунитета на човешкия организъм, отговаря за превръщането на белите кръвни телца в активни Т- лимфоцити. Действието му е доказано при терапия на автоимунна недостатъчност и ракови заболявания.
  • Фактори на растежа (IgF 1 и2, TgF, EgF, PDGF, TgA и В), хормони на растежа (GH),инсулин
  • Полизахариди и въглехидрати – с доказано действие срещу патогенните микроорганизми. Подпомагат развитието на костите, мускулите, нервите и тъканите. Допринасят за регулирането на кръвната захар.
  • Витамини, минерали и аминокиселини – най-важните и в най-висока концентрация, които съдържа коластрата А, В12, Е и сяра /минерал с много приложения при метаболизма и съставна част на много от телесните протеини/
Какво отличава добрата коластра?
  • Използва се коластрата, която се произвежда първите 12 часа
  • Гарантирано високо качество – от крави в екологично чисти райони
  • Контрол на всяка партида, както и постоянен контрол и наблюдение на животните, от които се добива продукта.
  • Непастьоризирано – патентован метод на висококачествена студена преработка, при която се запазват по най-добрия начин дори най-деликатните съставки.
  • Коластрата се охлажда веднага след добива, като при последващата преработка се отстраняват мазнините и казеина
  • Не съдържа анаболни стероиди
  • Без консерванти
  • Да притежава сертификат за качество от реномирани институти
Кога използваме коластра ?
  • Профилактично за добро общо състояние на организма
  • При физически натоварвания, както и при засилена умствена дейност
  • Когато сме подложени на стрес
  • При първите симптоми на неразположение
  • Коластрата осигурява непосредствена защита при :
    • Възпаления на горните дихателни пътища
    • Разстройство следствие на вирусна или бактериална инфекция
    • Стомашни и чревни проблеми
Приложение
  • анемия
  • сърдечен шум
  • депресия, нервни кризи, психически разтройства, стрес
  • артрит, ревматичен артрит, хронични болки, ставни болки
  • диабет
  • астма
  • колит, язва, хемороиди
  • грип, кашлица
  • хронична умора
  • автоимунни  заболявания
  • грип, кашлица
  • херпес
          Действие

  • укрепва имунната система – при автоимунни заболявания, алергии, след химиотерапии и лъчетерапии
  • предотвратява развитието на болести, които се дължат на инфекции – бактериални, вирусни, гъбични
  • увеличава устойчивостта към инфекции, особено на дихателния апарат
  • спомага за по-добър растеж на децата
  • повишава здравината на костите, помага за изграждане на здрави мускули
  • увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
  • регулира метаболизма
  • ускорява зарастването на рани и изгаряния, помага при травми
  • подобрява еластичността на кожата и косата, намалява бръчките и освежава външния вид
  • регенерира нервната система и вътрешните органи - oсобено помага при проблеми с простатата
  • подобрява емоционалния тонус и настроението
  • подпомага мозъчната функция – допринася за усилването на паметта
  • забавя стареенето, удължава живота и действа подмладяващо на целия организъм
  • намалява страничните действия на лекарства
  • подпомага образуването и възстановяването на ДНК и РНК
  • регулира нивата на кръвната захар
  • увеличава сексуалните функции
  • подпомага превенцията и последствията на тежки болести като болестта на Алцхаймер, СПИН и др.
  • има силно антиоксидантно действие.

Препоръчваме на всеки потребител, който приема фармацевтични лекарства или страда от някое определено заболяване първо да се консултира с личния си лекар !

Коластрата не замества лекарствените средства, а подпомага тяхното по-бързо и ефикасно действие, като предпазва организма от страничните влияния на лекарствата !

прочети повече за "Коластра - Сила от природата"

8.9.12

Игра с награда - натурални течни витамини за есента

 Целта на Vita Aktiv е да осигури енергия и подкрепа на организма. С една чаена лъжичка покривате целогодишно 100% от дневните си нужди от 10 ценни витамини.

Коментирайте статията за естествени течни витамини без консерванти ВитаАктив в периода 8-15 септември и един от всички вас гарантирано ще получи този продукт като подарък.

Витамините са вече изпратени на Емо, честито и да са му сладки!

Vita Aktiv витамините са създадени с цел да удовлетворят ежедневните нужди на организма от хранителни вещества и ценни витамини, които даряват здраве, енергия и добро настроение.


Vita Aktiv е един „енергиен пакет” на натурална основа, който се състои от 21 концентрирани плодове и зеленчуци и от 10 различни витамина – D3, Е, В1, В2, В6, В12, ниацин, фолиева киселина, пантотенова киселина и биотин.

Vita Aktiv съдържа концентрирани плодове и зеленчуци и:
• Не съдържа мазнини
• Не съдържа лактоза
• Не съдържа консерванти и оцветители
• Децата я обичат
• Идеална по време на изпити
• Помага на паметта и концентрацията, дава сила и енергия
• Идеален за подобряване на апетита при злояди деца
• Можете да комбинирате с прясно или кисело мляко

Продуктът не съдържа консерванти и след отваряне се съхранява в хладилник!

 Това е един концентриран сок от плодове и зеленчуци. Също така трябва да се отбележи, че съдържа „супер храната” – ракитник , която прави още по-силно действието на Vita Aktiv.
Плодовете и зеленчуците, които съдържа Vita Aktiv са следните: червено грозде, ябълки, вишни, плод от бъз, касис, френско грозде, шипки, ягоди, къпини, трънки, боровинка, арония, сливи, ракитник, лимони, праскови, кайсии, малини, хибридни къпини, моркови и домати.

Препоръчителна  доза: 1 ч.л. дневно
150мл концентриран натурален сок от 21 плода и зеленчука
прочети повече за "Игра с награда - натурални течни витамини за есента"