26.10.12

Игра с награда - Стилизиращ гел за коса Nova Pure

Коментирайте статията за Стилизиращ гел за коса Nova Pure в периода 27-31 октомври и един от всички вас гарантирано ще получи този продукт като подарък.


Наградата отива при mis_val, честито!
 

Серия продукти за коса от LR с качество на професионална козметика


• Иновативна технология на съставките
• Нежно почистване и грижа без утежняване
• Формули, разработени за специални потребности

Иновативен Kerashine-Complex с тройно действие. 
ПОЧИСТВАНЕ: биоактивни протеини почистват интензивно и се грижат за дълготрайна чистота, която може да почувствате.
УКРЕПВАНЕ: хидролизирани протеини образуват структура подобна на тази на косата. Така се възстановяват накъсванията. За здрава коса.
БЛЯСЪК: Подбрани растителни екстракти в перфектна комбинация допринасят за несравним блясък.


• Много силна фиксация
• Особено подходящ за прически с мокър ефект
• Подхранва с провитамин B5
• Нанесете върху суха или влажна коса и оформете прическата
150 мл
прочети повече за "Игра с награда - Стилизиращ гел за коса Nova Pure"

20.10.12

Игра с награда - страстен и прелъстяващ парфюм Харем


Коментирайте статията за сладкия ориенталски парфюм Харем в периода 20-25 октомври и един от всички вас гарантирано ще получи този продукт като подарък.

Наградата отива при Anastasia, честито!

Kонцепцията за парфюми е традиция за компанията LR Health & Beauty Systems вече повече от 25 години. Отличителна характеристика на парфюмите на LR-знаменитостите от “Starbox”, както и на останалите парфюми на LR, са високото качество, ценните съставки, високото съдържание на парфюмни масла и доказаната дълготрайност.


Какво прави парфюмите на LR уникални?

  • Особено високо съдържание на парфюмни масла 
  • Проверена от Dermatest трайност на ароматите 
  • Членството в International Fragrance Association (IFRA) гарантира качество на световно ниво
  • Ексклузивни парфюми на знаменитости Starbox – няма друг производител на парфюми с толкова много парфюми на звезди в асортимента като LR 
  • Сътрудничество с най-реномираните доставчици на аромати по света 
  • Изключително добро съотношение цена - качество 
  • Пълен асортимент – от парфюм до душ-гел 
  • Немски стандарт за качество

ПАРФЮМНА ВОДА ХАРЕМ

ОРИЕНТАЛСКИ – СТРАСТЕН – ПРЕЛЪСТЯВАЩ

Страстен, силен, вълшебен.
Магията на изкушението изригва с пленителна комбинация от сладки и билкови нотки. Всичко започва с невинната, но изкушаваща сладост на шоколад, карамел и зряла мандарина. В сърцевата нотка почти случайно се срещат чувствено пачули и жасмин върху цвят на лотус. Силна базова нотка предлага съчетанието от ванилия с мускус и кехлибар.

50 мл

прочети повече за "Игра с награда - страстен и прелъстяващ парфюм Харем"

6.10.12

Как да проверим дали маникюрът ни е за сметка на нашето здраве

Всички сме наясно, че в продуктите за красота има най-много токсични за здравето на хората и околната среда вещества. Така стоят нещата и с 99% от лаковете за нокти и лакочистителите на пазара.

Много от съставките на лаковете са вредни за здравето на потребителите, производителите им и околната среда. Особено вредни са и когато изтече срокът им на годност и се превърнат в отпадък.

Особено застрашени са често ползващите такива продукти дами, бременните жени и ежедневно работещите с такива продукти.

Поради редица причини – получаване на красив цвят, устойчивост, еластичност, в лаковете се използва комбинация от химикали, за които е известно, че са невротоксини, карциногени и разстройват действието на хормоните. Дали при вдишване по време на производството им и при лакиране на ноктите или абсорбиране през кожата и ноктите, те въздействат върху здравето ни. А като отпадък – и върху околната среда.

Най-често лаковете за нокти съдържат 3 основни токсични съставки, които е повече от желателно да избягваме – толуен, дибутил фталат, формалдехид.

Толуен
Толуенът е невротоксин, който се използва като разтворител, за да поддържа лака течен и да му позволи да се намаже с четката по ноктите. Толуенът спомага и за по-бързото изсъхване на лаковете за нокти.
Толуенът може да навреди на бъбреците, черния дроб и сърцето при хора, които вдишат големи количества за кратък период от време. Може да създаде и репродуктивни проблеми, загуба на памет, раздразнение на кожата.

Дибутилфталат (DBP)
Използва се, за да придаде на лаковете за нокти еластичност и да ги предпази от чупене. Резултати от изследвания показват, че веществото смущава действието на хормоните. Смята се дори, че може да достигне до плода чрез майчината кръв и че замърсява кърмата, уврежда бъбреците, черния дроб, белите дробове и репродуктивните органи. Може да причини и проблеми с репродуктивната система при новородените момченца.

Формалдехид
Формалдехидът (или още познат като Формалин) се използва като консервант и предпазва лака от изсъхване и натрошаване. Това е един от най-силните консерванти, и всички от вас го познават от бурканите с консервирани органи и ембриони в часовете по биология. Формалдехидът се определя като канцерогенен и токсичен. Може да причини сърбеж и изгаряне на кожата, дразни гърлото, очите и белите дробове. Причинява още главоболие, замайване, отпадналост. Употребата му в козметиката вече е забранена в Япония и Швейцария. Има множество алтернативи сред естествени консерванти – например просто чисти етерични масла. Да те са скъпи, но здравето има ли цена? Звучи доста по-добре от изборът на това, с което балсамират мъртъвците – точно формалдехида.

Как да проверим качеството на продукта, който използваме в момента?

Ще ви запозная с един прост експеримент, с който можете да сдобиете яснота какво нанасяте върху ноктите си ежедневно.

Необходима ви е стъклена чаша, филтър от цигара, и малко от лакочистителя ви.
Обелете хартийката около филтъра, поставете го на дъното на стъклена чаша, и залейте с 10-15мл лакочистител. Разклатете чашата. Ако филтъра се разтвори и изчезне за няколко минути, по-добре спрете употребата на лакочистителя и лака, който се разтваря от него.

Попаднете ли в подобна ситуация, решението е да смените изцяло продуктите които ползвате.

прочети повече за "Как да проверим дали маникюрът ни е за сметка на нашето здраве"